Shpresoj qe tju pelqej web-i desing >>By__TrImI
   
 
  Anestezia

Anesteziologjia

 

Fusha e mjekësisë që kryesisht merret me narkozën, vërjen në gjumë të organizmit me anë të lëndeve narkotike me qëllim bërjen e mundur të një ndërhyrje kirurgjike.

Detyrat e tjera të një anestezisti janë bërja e procedurave të ndihmës urgjente (si analgezia, intubacioni, futja e katetereve të mëdhej në sistemin e gjakut), terapia e dhimbjeve (p.sh. pas një operacioni, si rrjedhojë e një kanceri apo sëmundje kronike, dhimbje fantazmë pas një amputacioni), trajtimi i pacientëve në njësitë e terapisë intensive (në Shqipëri ekziston emërtimi Reanimator).

Anestezia mund të jetë:

Në mjekësinë moderne, anestezia e përgjithshme përbëhet nga tre elementë kryesore:

  • Anestezi: Ulja e nivelit të zgjimit (vërja në gjumë) me anë të lëngjeve (p.sh. Barbiturate, Propofol, Ketaminë) ose/dhe gazeve anestetike (Halotan, Gaz qeshës)
  • Analgezi: Heqja e ndjesisë së dhimbjes me anë të lëndëve analgezike, si p.sh. Opiate
  • Relaksim muskulor: Çlirim i plotë i muskujve të trupit me anë të relaksantëve muskulorë, si kurare (Helm i shigjetave të Indjanëve), Suksametonium, etj.
 
Niki Mujor !!!!
 
Jeta eshte spektakel, ne jemi aktor,
vetem njeri mund te jet mbret. kur te fiken dritat, kur skemi vizitor ne mbesim vet..!!
Advertisement
 
Sa ju pelqen Webi >>
 
Sa ju pelqen Webi?
Shum i mir
I mir
I shkelqyshem
Teper i mir
I keq
pollcode.com free polls
Sa ju pelqen Dizajni i Ri >>>
 
Sa ju pelqen Dizajni
I mir
Tepere i mir
Me ndyshu
I keq
Asnjeri
pollcode.com free polls
..::::SpoNzOr::::::.....
 
<<<<<>>>>>> <<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>
 
2 visitorson this page!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=